izolace

Správně vybraná a nainstalovaná střešní izolace je opravdu skvělá investice. Díky ní totiž podstatně snížíte náklady na vytápění i chlazení, ochráníte svůj domov před vlhkostí, plísněmi a dalšími katastrofami. Jaký je rozdíl mezi PIR a PUR izolací?

Dva rozdílné druhy izolace

Pojďme se společně podívat na rozdíl mezi PIR a PUR izolací. Zkratka PIR označuje polyisokyanurátový materiál, zatímco PUR znamená klasický polyuretan. V posledních letech si hlavní oblibu získává první zmíněná varianta, která je o něco modernější a šikovnější verzí té druhé. Tato střešní izolace sice sestává z polyurethanových desek, ale vyrábí se odlišným chemickým procesem (reakce polyolu s izokyanátem). Zároveň obsahuje větší podíl nehořlavých složek a katalyzátorů. Výsledkem je mnohem pevnější, stabilnější a bezpečnější materiál.

PIR izolace se nejčastěji používá při výstavbě či rekonstrukci střech. Stejně tak ji najdete i v podlahách a stěnách. Jejich hlavní výhodou je vyšší tepelná účinnost a vysoká odolnost proti požáru i vlhkosti. PIR desky jsou navíc velmi pevné a lehké, takže se s nimi dobře manipuluje. Zároveň vydrží mnohem déle než starší PUR izolace. Můžete si je zakoupit v různých šířkách. Snadno se vejdou i mezi trámy, krokve, schodiště a další složitě přístupná místa.

Zjistěte více informací

Jak vidíte, modernější PIR materiál hravě strčí starší konkurenci do kapsy. My jsme si však pouze v rychlosti nastínili základní výhody. Chcete-li vědět více, mrkněte se na webové stránky známých dodavatelů z firmy Stav-Invest. Jejich specializovaná online poradna vám představí další důležité informace ohledně izolace. Můžete začít šikovně napsaným článkem, který podrobněji popisuje hlavní rozdíly mezi PIR a PUR variantami. Díky tomu budete vědět, do čeho jdete.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 100 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno